Recep Ayının 27. gecesi Miraç Gecesidir. 2012 Miraç Gecesi 16 Haziranı 17 Hazirana bağlayan gece kutlanacaktır. Miraç Kandili gecesinde nasıl dua edilir? Bu geceye özel ibadetler hangileridir?
Her kandil gecesinde olduğu gibi, bu mübarek gecede de; namaz kılmalı, Kur’an-ı Kerim okumalı, bolca dua edip, tövbe istiğfar ederek bizleri yaratandan af dilemeliyiz..
Böyle kutlu gecelerin yüzü suyu hürmetine aile büyüklerimizin ve akrabalarımızın hatırı sorulup, gönülleri alınmalıve çevremizdeki ihtiyacı olanlara yardım edilmelidir. En önemlisi de sadece böyle günlerde değil, ömrümüzün sonuna kadar doğru ve iyi insan olmaya özen göstermemiz gerektiğini aklımızdan hiç çıkarmamalıyız…
Mirac gecesinde 12 rekat nafile ”hacet namazı” kılmalı, (Mirac gecesinin sabahı) oruçlu olmalı, çekebildiğimiz kadar da seyyüdül istiğfar çekmeli ve yine Miraç gecesinin sabahında öğle ile ikindi namazı arasında 4 rekat ”nafile namazı” kılmalı ve ayrıca yatsı namazından sonra 12 rekatlık ”hacet namazı” kılmanın da büyük sevabı vardır.
12 rekat Hacet namazı nasıl kılınır?
Her rekatta Fatiha’dan sonra 10 İhlas-ı Şerif okunur.
Namaza niyet:
”Ya Rabbi, senin rızan için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın Sevgili Habibin Muhammed Mustafa’nın hürmetine ben aciz kulunu affeyle ve senin rızana kavuşmayı bana nasip eyle.”
Namazdan sonra:
4 Fatiha
* 100 defa, ”Sübhanallahi ve’l-hamdü lillahi vela ilahe illallahü vallahu ekber. Vela havle vela kuvvete illa billahi’l-aliyyi’l-azim”.
100 İstiğfar-ı şerif
100 Salavat-ı şerife okunup dua edilir.
Bu namazda, ihlaslar 100 adet okunur veya bu namaz 100 rekat olarak kılınırsa; bunu yerine getiren mümin bu namazın feyz ve bereketiyle huzuru mahşerde namaz borçlusu çıkmaz.
Hadis-i şerifte, Miraç (Recep Ayının 27. gecesi) gecesinin gündüzünde oruç tutana altmış ay oruç sevabı yazılacağı müjdelenmiştir..
O gün öğle ve ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır. Her rekatte Fatiha’dan sonra 5 Ayetel-Kürsi, 5 Kul ya eyyühe’l-Kafirun, 5 İhlas-ı Şerif, 5 Kul euzu birabbi’l-felak, 5 Kul euzu birabbi’n-nas sureleri okunur.
Miraç Gecesinin feyzi ve bereketi tüm insanlığın üzerine olsun.. Amin.

Yorum Gönder

Templated by Blogger Items