Dondurmalı irmik helvası tarifi:
Malzemeler
2 su bardağı irmik
125 gr margarin
2 su bardağı toz şeker
1 kutu dondurma (500 gr)
Yapılışı
• Dondurmayı mikserde çırpıp, buzdolabında bekletin.
• Tencerede margarini eritin.
• 2 su bardağı irmiği ekleyip, kısık ateşte karıştırarak kavurun.
• 2 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sıcak su ekleyip, bir iki taşım kaynatın.
• Helvanın suyu çekip koyulaşınca, 5 dakika daha tahta kaşıkla karıştırın.
• Ocağın altını kapatın.
• Çukur bir cam kaseye streç film yayın.
• Ilınmış helvayı kasenin ortası çukur kalacak biçimde yerleştirin.
• Boş kalan kısma dondurmayı koyup beklemeden servis tabağına ters çevirin.
• Çikolatalı sosla süsleyip, servis yapın.


Sos Malzemesi
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Sosu için; tencereye süt, kakao ve toz şekeri koyup, bir taşım kaynatın. Küçük bir kaba mısır nişastasını koyup, sütten 2 yemek kaşığı ekleyip karıştırın. Sütlü nişastayı, karışıma dökün. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Hazırladığınız sosu miksere koyup, çırparak soğutun.

Yorum Gönder

Templated by Blogger Items